berat naik mendadak

sy nk tnya,ibu2 mkn apa ya wktu mlm..sb doc tk bg mkn bnda brat wktu mlm..jd boleh gantikn dgn mknan ape ye...sb time pregnant kerap lpar..

berat naik mendadak
16 Balas

kalau lapar tengah malam boleh tukar kepada roti atau buah2 puan .. saya selalu macam tu tapi kalau takda saya makan je lah nasi tapi kuantiti sedikit untuk hilang rasa lapar ..

Sis dah berpa minggu?sy 20w doc suruh makan banyam sbb brt 57kg.sy mkn dah byk brt x naik..😩,tp Allahamdulillah size baby ok..

Sy jenis x mkn malam… tp berat naik 13kg dh spnjang 8bln preggy ni & skrg kne buat bp monitoring 2x sminggu utk 2mggu 🥺

sye mkn nasi awal. dlm pkul 8 gitu. nnti pkul 11 supper milo dgn biskut. kalau x mkn nasik kang xboleh tdo. 😂 lapo semcm.

2y ago

sye xboleh x mkn. nnti kang terus x bgun. gastric teruk. jdi dietation kate mkn mlm awal. nnti kalau mlm lapar lagi, mkn biskut cicah milo kosong atau mkn oat je.

sy beli susu esp shaklee .. skrg dh 20 mnggu pon hri2 muntah

sye makan biskut atau roti .. hehe