UBAT DRI KK

Nak tnya ubat yg nurse bgi kat kita sesuai mkn wktu bila ya? Sbab sy kdg mkn ptg/mlm #seriusnanya #firstmom #ingintahu

6 Balas

1 jam sblm sarapan. time perut kosong atau 2 jam slps mkn mlm tp kalau dh start ambik pagi terus jela ambik waktu pagi. seeloknya begitu. jgn kejap pagi kejap mlm.

kalo sy amk 3/4 sekawan tu waktu bgn subuh, jd siang sng bole terus sarapan xpyh nak jarak masa 😁

2 jam sebelum makan ataupun 2jam selepas makan kalau ubat tambah darah

Waktu pagi lepas bangun tidur time perut masih kosong

klu tmbh darah, make sure 2 jam lps mkn.

sy mkn 2jam lps dinner.. sblm tdo