minum yogurt boleh keguguran ka sbb ramuan ad nanas??

Sy nk tnya..boleh ka minum yogurt ni??..sy tngok ad gmbr sayuran n buah²..sy trus mnum..sedap..tp trus tngok apa ramuan yg dia guna..tngok²..ad nanas jgk..mcm mna??boleh keguguran ka??..sy mnum setengah botol tu..tp botol tu kecil ja..

minum yogurt boleh keguguran ka sbb ramuan ad nanas??
5 Balas

Saya mkn je nenas time pregy tp x mkn byk..just 2,3 hirisan yg kecil..kadang2 ada masak gulai nenas ikan kering kan..saya mkn je..tp mkn berpada2..mungkin bg saya ok..bg org lain tak tau la kan..

Utk diri sy sndiri,tkde mudarat. Sy yakin dan instinct sy brkuat yg kndungan nenas tu tkkn mudarat baby sy. Ikut ibu. Klau ibu tkut,jgn lah minum.

Sy masa pregnant 8week dh mkn nanas.... Tp bkn nanas muda la....

Boleh je..yg xboleh nenas muda kan..

Bole sis