first pregnancy

Sy nk tnya momies2 dkt sni. Sy dh hamil 9 minggu. Which one better buat buku pink dulu ke scan kandungan dulu? Sy xda pengalaman. Kalau ada yg sudi mohon bantu sy utk bg pencerahan.

9 Balas

scan dlu di hospital swasta.. then bwk result ke kk. klu nk scan dkt kk lps buat bku pink pon bole jg..tp agk lmbt la. mcm sy buat check up dkt kk dan hosptal swasta skali..swasta sbb nk moment dgn suami.klu kk suami xdpt tgok ape2. jd wktu buat buku pink...sy cll dlu kk brhmpiran n mnta tarikh buat bku pink.then sy bwk skli result scan. dorg tmpal je result kt bku pink.

Scan dlu.. mcm sy sblm ni test upt +ve.bila pi klinik ckp nk bkk bku alih2 result -ve.baliknya tu terus period.. sbulan lps tu chek lg skali naik +ve terus g scan.brula confirm pregnnt 6mggu..

Mana2 pun boleh.. Pg scan dlu pon ok. Nt bawak pic tu je pg bukak buku pink. Kadang tkot equipment kt klinik gomen punya rosak.

Dh 2 bln la ye ..pergi scan dlu untuk kpstian nti bwak kertas scan tu pergi buat buku pink

sya g scan dlu bru buat buku, sbb nurse kk nk tgk detail kt gmba scan tu..

Buat buku pink dlu...nnti pi klinik dye scan kandungan baby

Call klinik utk bukak buku.. nanti dia scan kat sna..

Dua2 pun ok sebenarnya..

Saya rasa g scan dlu