Perut masa 7 week x besar

Tumpang tanya momies2 semua, kenapa sebelum 7 week perut besar masuk 7 week mcm kempis je Huhu jd risau pulak,normal ke? Sy nk scan semula masa 9 week nanti utk buat buku pink,mohon pencerahan n kongsi pengalaman perut mommies2 cmne masa 7 week ??#firstbaby #1stimemom

14 Balas

Awal sgt tu mommy. Tgk juga pd orgnya. Ada yg 7 bulan baru nmpk tu pun mcm 4-5 bulan je wlupun baby sihat kt dlm perut. Insha Allah baby puan sihat. Jgn fikir bukan2 ye. Jaga diri baik2. Semoga Allah pelihara kandungan puan.

3y ago

Alhamdulillah tq atas doanya smoga bby n ank2 puan pun sihat selalu, terima kasih sudi jawab dgn baik sy xda pengalaman lg risau mcm2 heee

7 weeks tu memang tak nampak lagi Puan. Awal lagi. Saya 5 bulan pun baru nampak baby bump. Tu pun comeiii je lagi. 🤭

3y ago

Orait tq sis sudi jawab 😍🥰🥰

7 week tu anak puan xsmpy besar rambutan pun lg..sy yg obesiti ni pun 3bln bru nmpk skit tu pun sb campur lemak asal

sy masuk 13w bru naik bby bump tu pun tkde la besar sgt. awal lgi tu sis.ad org 6bulan pun bump tk nmpk lgi

3y ago

Ok tq sis sudi jawab😍

Klau tgk chart saiz baby. Fetus 7 mggu tu besar blueberry je sis. Mna nk dtg baby bump nya. 😂 sabar ya..

3y ago

Sy dh 9 bulan. Nnt besar sekejap je tauu. Sampai sakit punggung ni. hehehe 😘

7week kcik lgi, yg besar tu perut kembung.. sy pun mcm tu, nnt dah msuk 4bulan nmpk la buncit nye

7 weeks awal nau tu mommy hihi. kadang 15weeks pun baby bump tak nampak lagi. Normal mommy 💐

3y ago

Hehehe tq respon

Anak 1st kdng mmg lmbt nmpk baby bump tu... Sy dulu 6,7bln baru perut betul2 nmpk...

3y ago

Okay hehehe tq sudi jawab 🥰😍

perut besar tu sbb angin..bukan baby..sy 14weeks pon kempis je perut mcm tak pregnant

3y ago

Ouhh cmtu tq sudi jawab tp tkpe ke minum air panas

Sblm 7 week yg nampak besar tu sbb angin sis. Biasanya ambil masa utk nampak perut.

3y ago

Betul juga tu sb angin byk sb tu nampak besar heee mekasih😍 skrg x rasa ape , cepat kenyang xda selera je x ada alahan alhamdulillah