kencing manis

Sy nk tnya ada x apa² petua or tips nk hilangkn @kurangkn kncg mnis.. sy bru neh kna mnum air gula n detect ada kncg mnis...

4 Balas

Saya baru2 cek kena kencing manis lepas minum gula seminggu kemudiaan cek darah 4 kli sehari sa amal mkn nsi basmati dengan roti gerdania jenis gandum sma rebus tumis peria katak mkn 2 hri Tpi tips sa esok dia nk gi cek darah hri ne mkn roti je pagi tgh hri mkn nsi 1 sondok mlm mkn roti capati esok pagi cek darah 4 kli 4.6. 5.1 5.5.5.6 syukur Tpi stress la sbb lpr kn klu nk jgn mkn nsi pasti kurang lpr je mkn roti sa da ok daa repeat 2 minggu lagi cek nanti nk dekat2 sa x mkn nsi 😂😂