Minum Air Gula

Sy nk tny.. Kalo minum air gula esoknye, mlm sblum tu xleh minum air langsung ke?

8 Balas

Kalau GDM bole je mnm air mcm biasa.. Sbb klu minum sikit ada org dia akan cpt pitam 😅 cthnya mcm sy.. Konfiden dgr org kata mnm air takat basah tekak.. Lps je mnm air glokus tu trus hayun kepala... Tanya kat nurse mmg normal tp sebaiknya minum ja mcm biasa sbb klu perut kosong tiba² masuk cecair manis mcm tu mmg gas dr perut akan tendang balik glokus tu.. Endingnya kena minum balik.. Kn susah tu jdnya..

Boleh je nk minum air putih.sy minum smpai nk minum air gula.tp syaratnya jgn lh byk sgt kang xtminum n muntah pulk masa minum air gula.lpas minum air gula boleh g kumur2 utk ilng kng pekat air gula.nk minum air pitih lpas tu pun boleh..jgn muntah dlm 2 jm minum air gula nt kene minum blik.smoga bjye dear.hehehe😚

Jgn mnum byk sgt..nanti perut kosong sebab puasa, pastu minum air gula, angin dalam perut tolak air gula kita minum..tu yg buat muntah..nurse kk sy pesan macam tu..😊

Puasa start pkul 10mlm..pukul 10mlm tu last minum air mcm biasa lps tu puasa sampai esok hari

Sya esok nk minum air gula sis x thu nk hadap lame dah x minum air gula hrp semua ok

Air kosong blh sis. Tapi nurse nasihatkan setakat basah2kan tekak sahaja

Ada yg kata pagi pun still boleh minum. Saya pun confuse 😅

5y ago

Boleh jer minum air sis. Air kosong. Nanti lps minum air gula, kakitangan yg bertugas akan igtkan hanya boleh minum air kosong saja.

Basah2 tekak je sis. Jgn byk2.risau plk gula tinggi