Request bersalin awal

Sy ni dah masuk 35minggu. Sakit2 pun dah start sangat rasa, memang tak boleh tahan. Kadang2 terpkse layankan dan buat tak rse je dan teruskan je keje rumah. Biarkan aje kaki makin bengkak pun. Cuba utk tak layan rasa tu. tpi hati ni betul2 rasa nak minta beranak awal. Tapi nak cakap mcm mana dgn doc o&g kita utk req awal ye. Sbb nye doc sblm ni gelakkan aje . Tp mne lah boleh tahan 🥹

4 Balas

Bersalin swasta ya? 37 weeks dah boleh minta sebab dah masuk early term. Itu pun atas tahap kesihatan ibu dan anak.

4w ago

Baik.. sy cuba minta kalau blh .. sbb dah tak boleh tahan sgt. Tp pkse aktif jgk

It's OK mommy. Lagi 3 minggu je lagi. Harapnya 38w dah selamat bersalin. Siiiikiit je lagi.

Kena buat benda yg menggalakkan contraction