Bad experience

Saja nak share pengalaman sy yg pergi ke kecemasan di kpj pasir gudang sbb klinik air ketuban kurg. Diorg bg surat refer ke hospital utk check lebih details. Smp ke bhgian kecemasan tu nak register then diorg amik surat refer tu n tny doc kat dlm.. then diorg tny ada booking nak bersalin kat situ n pernah check up kat situ tak. Then cakap takde booking utk bersalin tp pernah check up sekali dekat situ. Lps brp mnt kemudian staff diorg keluar n bgtau doc kecemasan tak blh terima sy masuk sana sbb takde follow up check up dgn mana2 doc o&g diorg. Hahaha.. rasa nak gelak masa tu pn ada. Mcm ni rupanya ye if nak g kecemasan kat hospital private. Umpama mcm kalau org dah nak mati jgnq la pergi sana ye kalau tak pernah follow up dgn mana2 doc. (Just kidding) Actually sblm ni pn masa nak check up tu sbb tKde buat booking diorg main tolak2 antara bhgian emergency dgn doc o&g ye sbb doc o&g ada 2 org je. Sy dtg tu pn sbb klinik suruh sbb sy suspect baby kurg gerak. So klinik yg suruh g hospital terus g bahagian kecemasan. Sekali mcm tu plak layanannya ye.. 😂😂😂 #pengalamandirisendiri #lainoranglainragam #lainhospitallainprocedure #SekadarBerkongsiCerita

2 Balas

Kpj Memang mcm tu sis…kene book & buat chek up…..saya pun baru nak p book …esok ngan husband……xbleh terus2 pegi……

2y ago

ooo patut lah masa jumpa pakar (rutin cek up di KK, doc tanya sy sy bercadang nak bersalin mana. Sy sebut je nak bersalin di hospital kerajaan.) Klu sy sebut ke hospital swasta, maybe doc advised sy untuk booking dulu kot)

Hospital swasta mmng mreka nak booking dan perlu check up dgn mreka. X sama mcm gov