Kehamilan Anak Pertama

Sy nak tanya lg normal tak jika tak mengalami morning sickness seperti muntah dan alahan? Usia kandungan bru nak masuk 3 bulan.

16 Balas

saya dua anak baby girl alahan teruk. berhenti alahan bila masuk 4 bulan kandungan. tp pregnant kali ketiga ni 2 minggu ja saya alahan,lepas tu makan tak ingat dunia. kejap² makan,nasi pun tak sah kalau tak bertambah sepinggan setiap kali makan. sebab tu saya ada gdm kot kali yg ketiga ni. 12week dah detect gdm😂😂

Normar sis, waah bagusnya sis terlepas daripada loya2 semua bagai tu... Sebab setiap ibu hamil mempunyai pembawaan yang berlainan sis... Ada yang c ibu OK je sampai bersalin tapi c ayah yg terbawa bawa tu effect hamil,morning sickness, ngidam Dan berbagi... Hehe.... Apa2 pun thania ya sis!!!

Alhamdulillah x de alahan. Sy dr 5 weeks skrg 11 weeks masih alahan. Hampir semua benda sy x boleh mkn. Limit 4 suap je pstu nk muntah. Berus gigi pun muntah. Bila x mkn x de tenaga lembik je byk tido. Berat pun turun.

Normal sis,, sya dlu asal ad mkanan or mnuman yg msok tekak je muntah..bau mkanan pon mntah..start 5w-18w.pakage x boleh tidor mlm lg..wlaupin siang xtdor ttap xlelap tdor mlm..

Risau erk...sm mcm sy...xde monink sickness atau ape2 alahan pn.. ade plak yg ckp xde monink sickness bby xshat..Entah la.. Masing2 kot.. syukur xde alahan smua...

Normal sis...mcm sy..awl hamil smpai skrg dh msuk 20 mggu still xda alahan..nk buat kja pon seng...aktiv ja..mkn pon ok...alhmdullilah la sis xda alahan...

Knpa nak risau.. Lain org lain tubuhnya. Sepatutnya kita bersyukur sebab takde alahan. Selagi mana baby sihat mommy sihat alhamdulillah

tkda apa2 yang bahaya pun, lagi seronok takda morning sickness😂 kalau ada susah tau, alah itu ini 😣😣

Sme la kte..x de morning sickness..kate doc sye..hnya org yg terpilih je utk x rse morning sickness ni☺️

sy smpi masuk 5 bulan bru hilang alahan.. teruk sgt alahan first baby ni smpi drop berat badan 😫😫😫