Nak Tanya

Sy nak tanya ada x kat sini pernah jadi buasir masa pregnant sampai kena masukan balik guna jari..bila nk membuang jadi bengkak? Macam mana nak bagi kecut ya??

7 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Untuk makluman anda, buasir adalah antara gejala yang sering terjadi kepada ibu hamil atas faktor sembelit, dan tekanan di dalam abdomen yang tinggi ketika hamil memudahkan perkara ini berlaku. Bagi merawat masalah ini, anda perlu merujuk kepada doktor kerana buasir terbahagi kepada banyak tahap dan rawatannya adalah berbeza mengikut tahap keseriusan masalah ini. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.