Mengantuk & sakit sendi 34 week 4 days

Hi, sy nak tanya sy sekarang pregnant 34 week 4 days, sendi jari2 sy sakit nk gengam & dan buka botol air jadi xboleh. Rasa sakit tu macam gusi bengkak masa sakit gigi.. Bila bangun pagi jari tangan menggengam nk buka jari sakit.. 1 lg walaupun sy tido 6 jam dah sehari badan selalu rasa penat & sgt mengantuk.. normal ke sendi sakit masa pregnant sampai nk buka botol x boleh? Sendi jari kaki pon rasa sakit terutama masa nk solat.. sy kerja jauh ke tempat kerja 50 km pergi, 50 km balik..

2 Balas

sama la Sy pun sakit jari nak genggam pun susah trutama waktu mlm awal pagi x bole buat apa smua sakit

samalah apa yang saya rasakan sekarang ni... bahagian jari kanan betul² terasa bila nk genggam