35 minggu kena buasir

Sy dah 35minggu, tapi terkena buasir laa pulakkk. ya Allah seksanya sampai tkleh nk tido ke pagi, pedih sakit sangat susah nak cakap😭sampai jadi biru bengkak buasir tu. tolonglah siapa ada pengalaman guna ubat apa yg berkesan sapu kat buasir tu😭😭😭😭😭🙏🙏🙏🙏#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

em siannya awak, saya pun alami sama macam awak ada buasir juga tapi tak rasa sakit just kurang selesa dgn benjolan tuh je. kalau boleh cuba elakkan makan yg pedas and perbanyakkan makan buah dan minum air yg secukupnya ye and cuba awak tanya doc awak apa ubat perlu sapu or ubat untuk kecutkan buasir tuh, risau kalau ambil sebarang ubat tanpa pengawasan doc semoga dipermudahkan segala urusan

Kalau ada serbuk manjakani boleh sapu dekat buasir tu. Kalau tak, pegi farmasi beli ubat untuk kecutkan buasir. Nanti dah bersalin kalau ada buasir lagi perit 🥺