Saya sedih nak meluah

Sy just nak meluah and nak dapatkan kata kata semangat untuk saya tak rasa sedih..sy suri rumah je. Anak sorang. Suami kerja.. sy ni ada perasaan jeles tau tengok org happy and enjoy dan sebagainya. Tp sy lak duduk rumah 24jam layan anak. Bukan sy tak suka jaga anak tp rasa penat tu tak dapat nak buang. Sy rasa penat sy rasa jeles dgn org lain. Sy tau sy tak boleh nak bandingkan hidup sy dgn org lain. Breaking point sy adalah waktu suami sy ckp dia ada dinner company. Luar dr negeri kami duduk. Suami nak bawak sy dan anak tp kwangan tak mengizinkan. Sy taknak pulak sekat suami dr join dinner yg dah di taja. Tp sy sedih dan jeles sbb dia dpt keluar and enjoy while me belum pernah dpt sehari cuti rehat pun dr start anak lahir… sy jadi sedih dan sedihhh dan penat.. nak karang ayat pun dh tak betul. Sy sedih dan penat 🥺

1 Balas

normal akan ada rasa iri hati bila kita tak dapat merasai suasana tu..saya pon mengalaminya..kita hanya boleh luahkan dgn doa pd Tuhan supaya kita sentiasa ikhlas & redha atas segalanya & dikurniakan kekuatan keimanan dlm diri kita..insyaAllah suatu hari nanti Allah kurniakan rezeki dapat bercuti bersama keluarga tersayang..amiinn yarabbal alaminnn insya Allah

3d ago

Thank you.. really appreciate kind words 🥺