Vaksin untuk ibu hamil

Sy mengandung 19w dan dah mndaftar mysejahtera untuk dvaksin.. sblm ni sy yakin sgt nak bevaksin bila ramai yg telah dvaksin dgn vaksin PFIZER tapi sejak sy dapat tahu vaksin AZ dan SINOVAC pun dbolehkan utk ibu hamil sy jd ragu2 dan tkt nak menerima vaksin. .apa lagi d area tmpt sy tinggal mnggunakan vaksin SINOVAC utk ibu2 hamil.. Soalan sy dsini ada tak ibu2 telah menerima vaksin SINOVAC? Dan ada tak ibu2 yg menolak vaksin sehingga melahirkan baby? Bila dah baby kluar baru ambik vaksin

Vaksin untuk ibu hamil
27 Balas

Dekat tempat sy ada 2kes ibu hamil kena covid-19.. Terpaksa bersalin awal.. Covid-19 yg sblm ni x bahaya sgt mcm sblm ni.. Better amik vaksin utk langkah pencegahan.. Semua company vaksin sudah berpuluh tahun beroperasi.. InshaAllah.. Apa2 pun ilmu vaksin drpd Allah.. Kita yakin apa atas dunia ni aturan Allah..

3y ago

Betul.. Setuju sgt.. Apa2 kita yakin dgn Allah.. Vaksin salah 1 usaha kita..