Vaksin untuk ibu hamil

Sy mengandung 19w dan dah mndaftar mysejahtera untuk dvaksin.. sblm ni sy yakin sgt nak bevaksin bila ramai yg telah dvaksin dgn vaksin PFIZER tapi sejak sy dapat tahu vaksin AZ dan SINOVAC pun dbolehkan utk ibu hamil sy jd ragu2 dan tkt nak menerima vaksin. .apa lagi d area tmpt sy tinggal mnggunakan vaksin SINOVAC utk ibu2 hamil.. Soalan sy dsini ada tak ibu2 telah menerima vaksin SINOVAC? Dan ada tak ibu2 yg menolak vaksin sehingga melahirkan baby? Bila dah baby kluar baru ambik vaksin

Vaksin untuk ibu hamil
27 Balas

saya 19weeks. saya dah vaksin selasa lepas sinovac. dr kat tempat ppv tu kata boleh je kalau dah lebih 14weeks

3y ago

InshaAllah saya br dapat date selasa ni. Semoga yg baik2 shj utk anak dlm kandungan.

Sy cncel dlu kt mysejahtera tu.nnti die bg tarikh lain . Tgguh smpai lpas bersalin.. Sy pun x yakin klau selain pfizer..

3y ago

Bole cncel kt mysejahtera tu

sy mmg nk amik vaksin, tp lps beranak, ye mmg btl kite nk yg terbaik utk kandungan.. inshaAllah tkda apa2

saya ambik vaksin lepas bersalin nanti je la... ntahlh rasa was2 pulak... tak berani sngat

Saya ambik keputusan untuk ambik vaksin sehingga bersalin nanti..sebab rasa ragu ragu..

3y ago

sy pun nk amik slps bersalin nanti..risau nk amik sekarang..huhu

Assalam, cmna klu usia kandungan masih dibawah 14 minggu. Digalakkan juga ke ambil vaksin. #1st pregnant

3y ago

setahu sy ambik vaksin kandungan 14w hingga 36w..bawah 14w blm dbolehkan..

alhamdulillah baru smlm amek dos yg pertama 31w. dos ke 2 akn diberikn pd 23hb 7 nnti insyallah.

Doctor sy gtau masa nie hanya vaksin Pfizer jer sis utk wanita hamil & ibu mnyusukan bayi.....

3y ago

Update terbaru dr KKM semua vaksin dah boleh utk ibu mengandung dan menyusu

sy dktor pkar daftarkn nama sy mse scan detail aritu. skg mnunggu pihak kkm call. 😊

Sy dpt vaksin Pfizer 28weeks 10hb aritu first dose.....second dose 31hb nnti 👍