ibu2 semua peringkat yg mana cabaran paling mencabar sekali

Sy melahirkan dan tidur

ibu2 semua peringkat yg mana cabaran paling mencabar sekali
92 Balas

Kalau saya melahirkan dan menyusukan.sebab anak saya dia suka tukar2.. tengah menyusu kiri dia tukar ke kanan pastu yang kiri memancut tak habis2.. then tukar lagi ke kiri then ke kanan..lagi satu..dia suka cubit breast...dah ada gigi tu suka dia gigit..aduhh.. kalau tidur tu dia tidur straight..kalau nak susu malam2 dia nangis kejap je..Tu pun utk bangunkan mami die😂

Sebenarnya semua nya yg d atas😝 tpi pengalaman sy menyusukan sebab full bf ne sgt mencabar sebab spanjang masa dan paling perit berlaku bengkak susu atau luka 🙂 ..kalau tidur tu baby kdg ok tidur mlm..yg lain2 tu merasa sekali da sakit tpi masih d ingati🙊

Tempoh berpantang- sebab masih tgh sakit lepas bersalin dan baby meragam waktu malam. Tp itu pun skejap sja. Baby saya nangis malam dalam 2-3minggu kelahiran. Slepas tu dia okey dan tdur malam dengan lena❤ skrg da masuk bulan ke 3 sgt mudah jaga baby saya

Bagi saya time mngndung ank ke 3 ni ...sevab saya pernah gelincir time kandubgan 32 week. . Kalau org iban cakap radai masa mengdung sangat laa sakit. . Sampai sejarabg rasa sakit masihh adaaa.. Sekarang bby 34 week 5 day..

Melahirkan baby paling sukar bagi saya setakat ni.. Masuk bilik bersalin jam 8am, baby keluar jam 11am.. Hampir kena czer.. Last² vacuum. Nak pitam segalanya, but doktor kata semua normal.. Susahnya bagi saya...

semua + mendidik mencorak anak..🤕🤕🤕🤕😅😅😅 aduiiij tetibe rse ank2 hero dh membsar dgn cepat...

Bagi saya Mengandung dan melahirkan yang sangat mencabar.. tidur dengan menyusukan okay tiada masalah. 😊

Masa mengandung tu lebih mencabar apatah lagi kalau ada anak yg masih kecik lg masa mengandung 😅

Kalau sy time melahirkan je..tu pon masa contraction je...sbb sakit dia aduhaiiiii xterkata

Melahirkan agak mencabar..ckp dah..tapi ad je lagi.Alhamdulillah dipermudahkan