scoliosis.....

Siapa Ada sakit seperti Saya... Mengandung ank yg ni memang mencabar...selepas Di Sahkan sakit scoliosis awal tahun ni... Scoliosis ni tulang belakang bengkok sama Ada bentuk S atau C.... Harap dapat bertahan sampai saat melahirkan......aaminnn

3 Balas

awk pernah operate x utk scoliosis? sy pernah operate time form 2. skrg umur dh 32. 1st pregnancy sy waktu 29 tahun. sakit dia mmg double lh kt pinggang. selalu sakit mencucuk start tulang pinggul ke tapak kaki. xblh duduk lama. sy bersalin normal. tp sblm bersalin,byk proses kne jumpa pelbagai pakar. and kalau ditakdirkan kne czer,sy kne full bius. tu slh satu sbb utk org yg ada scoliosis with operation. tulang kita tu disupport dgn plate besi & skru. now sy tgh pregnant no 2. sakit dia sama je. 😅 pinggang mcm nk patah. sbb beban kt perut ni menekan tulang belakang. lg2 klo baring terlentang. kne byk mengiring je.

sebenarnya scoliosis aktif umur 13-17 tahun sahaja..kalau ada yg mengandung,dr gynae akan srh jumpa dr pakar tulang utk pastikan ibu ok

In shaa Allah. Semoga dipermudahkan sis

4y ago

Aamiinnnnn..tq sis.. LG 6w je lg... 😅😅