Selalu keputihan

Sy kerap alami keputihan..tak byk tp hari2 la jugak..adakah punca sebab sy tak mengandung? Ada tak ubat / jamu yg sesuai mcm sy?

7 Balas

keputihan bukan punca x mengandung ya. punca x mengandung byk, sperm x ckup atau x quality, ade pcos, hormon unstable, x jumpa wktu subur, belum rezeki. x perlu mkn jamu. keputihan kalau teruk, warna hijau, kuning merah coklat berbau dan gatal boleh pegi klinik. kalau warna putih susu tu biasa je. boleh amalkan makan yoghurt, lepas cuci lap kering and jgn pakai sabun atau feminine wash. basuh dgn air garam pon boleh kalau rasa gatal. rajin2 tukar panties, kalau rasa panties u tu dh pakai lebih dri 6bulan, boleh dah pegi beli panties baru. elakkan makanan yg sebabkan keputihan.

Keputihan tu normal. Yg tak pernah keputihan tu tak normal. Keputihan ada banyak jenis dan warna. Kena check keputihan awak warna mcm mana. Gatal ke tak gatal ke. Keputihan bukan punca tak mengandung ye. Boleh baca punca susah hamil atau follow dr raihana dekat tiktok. Dia selalu buat live cerita pasal kesuburan dan mcm2. Tak perlu makan jamu. Tak perlu basuh pakai pencuci wanita. Kurangkan makan manis/fast food/process food dsb.

Kadang kadang nak period pun boleh alami keputihan banyak yg luar biasa. Keputihan takada jadi punca untuk susah hamil. Awak boleh jumpa dr untuk consultant, sementara tu awak boleh cuci dengan air suam dan pencuci yg sesuai. Tapi jangan guna selalu sebab tak elok. Tapi yg penting jangan cuba makan jamu 😅 better refer dr

awk try buat rendaman.. abis besen besar letak garam masakan. air suam.. buat rendaman selama 10-15 setiap hari.. xyah letak macam2 guna garam semata.. garam yg guna masak tuu.. keputihan bau2 tu insyallah hilang.. selamat mencuba

keputihan yg mcm mana tu? kalau berwarna kuning or hijau, berbau, gatal. itu tak normal. dptkan nasihat doktor. jgn beli produk2 jamu ke tanpa nasihat doktor. lebih2 lagi kalau produk tu kena insert dalam miss v. sgt bahaya.

please dptkan nasihat doctor. check kesuburan awak. ajak pasangan awak berjmpa doctor. jgn sesekali cuba ubat/jamu.

bukan masalah keputihan xbole pregnant