Bulan Ramadhan, mommy semua puasa ke??

Sy ibu hamil yg baru 13 weeks, insya-allah bulan ramadhan nie masuk 16 weeks. Ibu2 hamil semua nak puasa ke x bulan ramadhan nie? Bahaya utk baby x??

23 Balas

Emm sy xkan puasa. Sbb oerut sy klu x mkn, wah konsert kuat bunyi. Risau bby lapar etc. ada jd kes, kwn sy, doc infrm baby dia x mmbesar sbb dia berpuasa. Dia dlm 2nd tri time tu. Kwn sy yg dh msk 3rd tri pun x puasa, sbb dia kna rajin minum air time 3rd tri. 1st tri better jgn puasa. Kna mkn minum bnda berkhasiat thru out the day for ur baby development. Sy lebih suka idea puasa lp pantang sbb mmg nk kuruskan nadan pun lps bersalin nnti.