Bulan Ramadhan, mommy semua puasa ke??

Sy ibu hamil yg baru 13 weeks, insya-allah bulan ramadhan nie masuk 16 weeks. Ibu2 hamil semua nak puasa ke x bulan ramadhan nie? Bahaya utk baby x??

23 Balas

Kalau larat puasa la. Saya dulu tak boleh puasa langsung. Badan memang lemah asyik nak pitam. Bangun je pening. Memang tak boleh kalau tak makan even mabuk teruk takde selera makan je apa yg boleh

Kalau suami izinkan awak berpuasa. awak puasa la. Kalau suami xizinkan , jangan puasa. Sbb kalau suami x bagi tu bersebab. awak tengah mengandung zuriat dia. Dia pun nak anak dia sihat. Hehe.

Saya nak cuba puasa. Aritu puasa sunat alhamdulillah ok syarat kena sahur..makan kurma dan susu. Bln puasa nnt sy dah nak masuk 36week. Semoga dipermudahkan..aamiin, InsyaAllah.

Klu kuat puasa sis, cam sya dlu pregnant 5bln puasa je tp mase sahur tu minum susu kurma boleh buat sndri Alhamdulillah tahan lapar sampai ke maghrib

Saya harini 16week.. n harini try posa.. Alhamdulillah ok cuma sakit pala sikit maybe xbgn soq td.. Insyaallah kalo kuat bln posa ni nak posa penuh

Kalau taknak pun takpe. Fikirkan kandungan ye. Puasa boleh ganti. Kandungan jadi pape nanti susah. Macam saya tak puasa sebulan.

Saya rsa puasa separuh hari je kott😅 Takboleh takmakan, rsa nak pitam je kalau berdiri😔 now preggy 26w5d.

4y ago

Sye pun lebih kurang sis da 27w. Baru je slesai ganti puasa. Tpi tu la ganti pun cabaranya Tuhan je thu 😂 tgh berkira2 puasa nnt leh puasa penuh ke tak agaknya

Ok fadilah. Tu laa.baru percubaan puasaa hari nie. Harap berjaya laa.. Terima kasih atas pndgn ye..

Klu boleh puasa kalu xboleh jngn pksa ye sbb bby boleh meninggl dlm perut akibat kelaparan

Kalau larat puasa lah.. elok for u n baby. Mula2 nampak susah lama2 okay jer