Bulan Ramadhan, mommy semua puasa ke??

Sy ibu hamil yg baru 13 weeks, insya-allah bulan ramadhan nie masuk 16 weeks. Ibu2 hamil semua nak puasa ke x bulan ramadhan nie? Bahaya utk baby x??

23 Balas

Boleh Cuba puasa sehari... Tgok bdn boleh tolerate atau x.. pedih ulu Hati cth nya... N bdn klu rasa lemah.. tbe2 bhgn perut cramp...check up hb low.. better xperlu puasa... Then ganti la lpas bersalin t.. tp bdn ok, xde alahan smua .. perut Pon ok smp berbuka why not puasa je ..

4y ago

Tips yg baik nie sis...saya dah masuk 17 weeks masuk bulan puasa dahh 19 weeks...first puasa nkk try,tngk badan blh terima ke x...sbb skrg kerap lapar,pening,rasa loya pun ada lagi