Please help me, what should i do ..

Sy ibu 2 anak , yang sulong setahun setengah, no 2 baru 4 bulan. (Anak jarak dekat) Dari bersalin anak kedua ni, mmg selalu gaduh ngn husband. Dulu sebelum bersalin sy selalu risau, mcm mana nk jaga 2 under 2, dengan house chores nya lagi. Husband sejenis balik lunch di rumah. Jadi sy terkejar2 la , semua kena buat kan. Sekarang husband tak membantu pun sprti mana yg dijanjikan dulu tu. So harini sy naik angin la sikit, sy kata sy nk keluar rumah.. ambik angin jap, awak jaga anak2. Then suami kata " teruk betul perangai awak ni.. tinggai anak2 tinggal suami" ... Kalau ikut hati mmg saya nak balas je " habis yg perangai pemalas awak tu tak teruk la? ".. but again i keep it to myself je. Malas nk balas. Then sy pun tak jadi la keluar.. soalan nya , bila saya teringat kata2 dia td tu pada saya, saya sedih tp sy rasa lawak juga. Smpai terketawa juga kadang sbb pikirkan setelah saya ni berpenat untuk keluarga.. kata2 itu yg saya dpt harini. Saya gelak, bukan sekali.. bnyak kali sy gelak sbb teringat kata2 tu. Dan sy tak buat2 gelak tu.. Ada possiblity ke ibu yg dah melahirkan 4 bulan lepas, boleh kene meroyan ? Atau cuma sebab stress/ penat ?

2 Balas

esok time laki cutii, die tdo tu awk keluar je kejap pagi2 tu. tgl kn anak2 yg tdo tu dgn die. jgn bgitau. pegi la amek angin kejap buat hilang penat, pegi market ke beli breakfast ke. pusing tmn ke. x salah pon. nnti pkul 10 ke 11 ke balik la rumah.

kena bagi tahu jugak suami ape perasaan awak..takut dia terlupa yg even awk duduk rumah,tugas awk bukan maid dia..ye tahu dia pun penat balik keje..tp awk pun penat 24h jaga rumah tu..

1y ago

dah bagitahu dah awak. bnyak kali dah sy cakap sy pun penat juga.. sehari dua berubah la dia. lepas tu smbung balik perangai lama.