Doktor Malas Layan

Nak kongsi pengalaman, baru tadi gi check up di KK... mmg sy bukak buku pink seawal 7w tapi sy confirmkan dgn klinik swasta dlu utk scan baby... skrg sy dah 9w, doc ckp tak nampak baby lagi n nmpk kantung je...itu sy paham, tapi dia marah sy kenapa bukak buku awal sgt... Pastu dah la tak tnya apa2 yg sy rasa sepanjang preggy, sibuk menulis dlm buku...sy pun start la bgtau apa yg saya alami, sakit sana sini... boleh pulak dia cakap ‘eh tu sy tak tahu..apa2 yg awak rasa sy tak tahu sbb sy tak rasa...tu semua apa yg awak rasa je...awak cite apa2 pun sy tak boleh buat apa’... Sy mcm...eh dah tu buat apa aku dtg checkups kalo doc pun tak boleh nak bgtau apa2... doc tugas isi buku je ke... apa yg ko tulis kalau ko sendiri tak tanya apa aku rasa... dah la tak bagi apa2 vitamin ke apa2... Kecewa sungguh dengan perangai dia...paham la doc byk pesakit nak attend tapi be pro la... kita sopan je nak cite dia boleh pulak buat perangai haramjadah tu... maaf la kalau sy nak luahkan rasa tak puas hati sy dlm ni...huhuhu

8 Balas

Ish geramnya doc cmtu..sy ingat ms 1st time sy g kk, ada nurse yg kna sound dgn preggy mom tu..nurse tu ckp kasar kot time tu dgn suara yg kuat la kt kk tu..tmpt kecik n dia ble besar2 suara cmtu..skali akak tu sound 'tak boleh ke ckp elok2? Perlu ke tinggi2 suara cmtu? Sy tnya je kan..xyah ckp kasar2 cmtu lah. Bukan sy xdengar ke apa'..panjangggg akak tu sound nurse tu..terdiam nurse tu🤣🤣tp btol gak apa akak tu ckp..nurse tu mmg silap la🤭nurse lain elok je bcakap lembut2, rilex2.. Btw, kdg2 elok gak nurse/doc kna sound cmtu kan? Spya dia tau bkn org je kena hormat dia..dia pun kna hormat org lain gak..

sy pun kena ngan doc kat kk jugak masa cek up 8minggu. appt 11am, tapi sy 10.40am dah tunggu situ. last2 doc panggil 12.55pm. masa scan doc tu rancak borak ngan nurse n sorg lagi doc dlm bilik tu, nk rush gi lunch. sy pun lapar juga dok tunggu dr pagi tadi. pastu boleh pula doc silap masuk data dlm mesin tu, doc suruh scan semula. sambil tulis dlm buku, sembang kuat, gelak tawa ngan org lain. sy rasa X profesional langsung. xtya pun apa kite rasa masa mgandung ni.. dlm 10min je termasuk scan n tulis dlm buku tu, then suruh kite keluar sebab diaorang nk keluar makan dah.. apa la.. 😒

saya scan kat klinik swasta masa 7w. astu saya tanya kat kk,dia bagi tarikh appoitment untuk bukak buku pink. masa buat buku pink kandungan saya dah 11w. kalau docter cakap mcm tu,awak cakap je..nurse tak ada bagi tau ape² pun masa nak buat buku pink. kalau awal sangat,nurse patut kena bagi tahu. bukan diam je,tak pasal² awak yg kena marah docter.

kbnyakkan nurse dan doc skrg mcm tu...xprofessional... alasan sama je...penat layan pesakit...kita je kena fhm diorg...mmg penat layan pesakit...tp kena ingt tu tanggungjawab diorg...gaji terima setiap bulan...jgn jadikan alasan sbab spital gov or kk tu bayar seringgit dua...layan pesakit mcm smpah...

Adik saya pun kene mcm tu, dia mengandung kembar seiras jadi dia sepatutnye dapat suntikan apa entah utk baby membesar dgn baik.tapi seboleh2 dia kata baby tu kembar x seiras (klinik kk),kinik luar kata seiras.akhirnye baby meningal dlm perut😢 lepas tu masing2 pakat mintak maaf je

Ada jugak Dr mcm tu 😅😅😅 part dia kata dia tak rasa tu elok sis bg penampo sebijik. If org sakit jmpa dr mcm tu..yg sakit pun makin sakit silap² koma terus😂😂🤣 ilmu je tinggi attitude hanco..

awl buat buku , mslh.. nnt terlambat pun mslh.. 🥴 lain lg hal , kta dh awl2 sampai semangat lambat pulak kena panggil.. lps tue kena pula dgn staf yg hangin semacam.. 🥲

Tanya dia.. Belajar lama2 untuk jadi bodoh ke dok?