cirit birit tp x sakit perut

Sy hamil 14 minggu...setiap kali sy minum susu..(ammum)x sampai 20 minit sy akan berak cair..sampai 2@3 kali masuk toilet..sy ingatkn ammum x sesuai ngan sy...3 hari sy x minum susu....hari ni sy cuba minum susu jenama lain(goodday -low fat) pun sama juga...sy berak cair..3@4 kali membuang...tp x rasa sakit perut...

21 Balas

Hahaha sy pon x boleh denga susu anmum. Pelik betul. Pasal sy ni jenis yg selalu minum susu sebelom @ time bila dah preggy. Sy cuba similac mom, frisomom, dutch lady & susu kambing maeez. Alhamdulillah takde plak cirit birit.

cuba susu kambing. kes awk sama maca saya. memang tak boleh masuk susu lembu lepas pregnant. berak cair lepas minum,minum susu kambing elok je. so skrg consume susu kambing jaa

😂 syee anmum mmng tk sesuaiii. asal mnum je mmng crt birit. ingtkan sbb salah mknn rupanya sbb susu anmum ni tkthu lah knp,,, susu lain okayy je anmum je mmng bt crt brt

Saya awal minum susu anmum tak sesuai asyik nak cirit jaa kalau minum susu tu,sekarang saya tukar minum susu fernleaf alhamdulillah sesuai dengan saya.

kne tukar susu lain tu... sy pun sama mcm tu... tukar susu tepung lain pun jadi cirit birit jugak.. so skrg minum susu HL je.. nasib boleh telan..

Puan mgkn sensitif dgn kandungan dlm susu tu. Blh cuba refer doc tanya pendapat. Minum byk air ye utk kekal hydrated.

Sy pn sm mmg susu anmum xblh minum...klau minum jgk kompom 3-4x ulak alik g toilet...sy minum susu HL je

Sy nk dekat2 due xboleh mnum susu..perut jd sakit memulas..stop terus mnum susu..mkn mknn yg bkhasiat je

Maknanye allergik pd susu..stop dulu susu dan cb tukar pd bnda lain utk khasiat sama spt susu

Minum susu yg low lactose sis.Sy pun mcm tu juga,lactose intolerant.