hamil 10minggu

sy hamil 10minggu 2hari skrg ni.. alahan msh lg teruk.. mual dan muntah2. ibu2 ada tips tak untk dpt kurangkn mual dan muntah ni? rasa penat sgt dan kdg down jgk nak nangis😢

1 Balas

Redha, Sabar, dan Syukur dgn ujian kehamilan. Sematkan dlm fikiran dan diri bahawa ujian kehamilan itu sementara. Elakkan diri drpd benda atau perkara yg buat awak mual dan muntah. makan dgn kuantiti sedikit tp kerap. minum air suam perlahan-lahan. banyakkan bedrest.

2y ago

🌻