GDM ON INSULIN

sy gdm on insulin. baru 13 week. ada efek kt baby tk kalau cucuk insulin tu? 4x sehari kne cucuk. 3x before mkn and mlm sekali.kadang lunch tk mkn,so sy tk cucuk, ade kesan apa² tk?and kalau terlupa cucuk insulin cmne plk ye. ade sesiapa yg ade pengalaman? tq

8 Balas

Akan ada effect pada baby jika gula selalu tinggi dalam darah, insulin tu bantu utk normalkan gula dlm darah kita, sbb semasa mengandung ibu² mengalami kerintangan insulin berbeza.doc tak akan suka² bagi kita pakai insulin jika bukan keperluan.tu sbb bukan semua ibu gdm ni cucuk insulin.