contraction

Hi sy first tym preggy. Baru nak masuk 35mggu. Contraction tu mcm mana ye?apa tanda2 contraction? Skrg ni baru rasa yg perut mengeras tu je.

1 Balas

contraction sebenar macam rasa sakit senggugut, senggugut berterusan tak hilang2. kalau rasa mcm senggugut kejap lepas tu hilang tu braxton hicks @ contraction palsu, normal kalau rasa mcm ni sebelum due.

4y ago

Mcm senggugut tu pun ada rasa jg..yg sekejap2.. mgkn itu lah contraction palsu.. biasanya klau contraction sebenar berapa minit sekali sakit ?