Swasta/KK only?

Hi, sy first pregnancy. Nak tanya, kalau kita buka buku pink kt KK, kita boleh je kan buat scan kt swasta? Kalau kita nak buat checkup kt swasta kena buka buku pink juga ke kt swasta? And mana satu yang better? Sy tak kisah bab bajet tp nak tahu mana satu memudahkan and senang sikit.

3 Balas

nak save bajet kk. lagi 1 kk ni semua complete. awk ada mslh sikit je die akan terus refer pakar. cumanya kk ni kena pandai pilih waktu la, klau x mmg berejam la tgu nak2 lagi hari isnin, rabu, dgn jumaat/kamis(johor only) mmg waktu pack kalau pagi. boleh mntk appointment pkul 11 ke atas atau pkul 2 ptg. swasta, mmg cepat, cuma semua guna duit. consultation lain, ubt lain, scan lain, urine lain, darah lain, sume2 lain lah. atleast u kena standby budget 100 to 500 per checkup depends la kne checkup apa time tu. 1 more, swasta ni, kalau kes u berisiko tinggi, dorg akan tendang u pegi gov jugak. dorg xkn amek risk walaupun u byr 100k sekali pon.

senangnya pergilah kk je sis. tak mengapa la kalau lama pun masa menunggu.sekurangnya puas hati dgn kk.detail dorg buat kerja.

mana senang? terus buka buku & all check up kat swasta la puan.. cari klinik @ hospital yg mmg urus kehamilan