Buka buku pink dan Checkup swasta/gov

Assalamualaikum mommy semua, sy nak tanya ada ke mommy pernah buka buku pink kat swasta pastu checkup bulanan kkdg swasta kkdg kk? Misi n doc kat sana ada ckp apa2 tak? Sy hujung bulan ni 8w so ingt nk buka buku pink kt swasta pastu checkup bulanan tu nk gilir2 kt kk jgk. Harap sapa ada pengalaman boleh komen ya. #firstmom

1 Balas

okay je. yg penting dua2 appt kt swasta n kk dua2 kena pergi. jgn pilih2. bila dh pilih dua2 mknanya dua2 kena commit dtg setiap bulan. cuma klau kk kena ready la if awak ade komplikasi lain, dr sebulan skli ttbe kena dtg 2 mggu skli ade. smggu skli ade. 2 hari skli ade. ready jelah kena amik byk cuti. cmpur dgn swasta punya lg

1y ago

rasa kena gi kk la sbb dh dpt surat dr doc, sy ada kencing mnis sblm prgnant. dh tahap 2. so doc suruh cpt2 buka buku kt kk