Pergerakan baby

Sy first mom, sy dah 17weeks. Sy selalu dpt soalan dr dr/nurse “dah rasa baby gerak/kick tak?”. So sy nak tanya Macamana nak tahu tu pergerakan dr baby? Jwpn sy slalu tak je sbb tak tahu pergerakan baby tu macamana.

24 Balas

Normal dear kalau tak rasa lagi. Kalau belum rasa you ckp je belum. If you are the first time mother, biasanya 20weeks above baru you akan rasa. Rasa geli2 atau something kicking macam tu la. Sebab rasa kick tu depends jugak dengan ketebalan perut juga. But at 17weeks kalau tak rasa tu normal. Just tell them the truth. So dont worry ya mommy ☺️

8mo ago

btl.sy first mom pun xtau juga cmne rasa gerakkan tu tmbh kulit perut doc kata tebal agak lmbt nk rasa..sy 19w baru mula rasa tp xsekuat 20w, skrg nk masuk 23w dia punya gerak tu kdg tgk tido blh terjaga sbb terkejut🤣🤭