keguguran

Sy dsahkan keguguran sbb baby dlm kandungan xda jantung..sy nk tanya ada tak ibu2 dsini punya pgalaman klu bby xkluar dr masa yg dtetapkan doc nk masukan ubat dr bawah utk guguran baby..ada tak ibu2 pnya pgalaman ttg tu..sakit tak? Sbb sy ada dgr klu nk cuci tu kena bius tp ni doc ckp cuma masukan ubat saja..

16 Balas

Klaw cuci mmg dorg bg kte pngsan sis.. Klawsuk ubt tu mngkin ade rse sakit merengat sikit sbb kte sedar dn rse janin tu nk jtuh..

5y ago

Aaminn...😇

Takziah sis. Berapa w? Kalau kecik, rasanya cuci. Kalau besar, induce mcm bersalin tak silap.

5y ago

Hahaha...tq sis..dlm sedih terhibur pla sy..esok kite try bawa round mall ye..😅😅

Aamiin... Terima ksh jgk sis... 😇

Rasanya bius

Saya last year prgnant 5buln. Baby xda jantung. So kena induce.. Sakit contraction.. Air ketuban pecah...lpas 2 kuar baby. Last skali..tembuni dia kecik sgt.. Kena celuk jgk la.. Saya tahan jgk la.. Smpi menitis air mata.... Puan kena kuat kn smgat . Xpyh fkir sgt. Doa spya d permudah kn sgala ny. Usap perut 2 ..spya baby senang kuar yea

5y ago

Yeke.. Huhu.. 10 mgu pn dh skit lgpula 6 bln kan.. Ok la.. Moga Allah mudahkan urusan sya arini n esok.. Amin... Tq awk, ❤️

sy pernah gugur baby first 8week..hari raya haji tahun ni dan skrng masih lgi dlm pantang.. darah keluar tanpa henti sy terus ke hosp dan doktor sahkan sy kegguran jalan pun dah trbuka...bila check pakai mucung itik tu janin dah pun nak keluar jd dia tarik terus.. scan ats n bawah kantung tertinggal so terpaksa buat dnc la.. 2hari masuk wad.. then esk tu masuk dewan bedah n bius satu badan penuh selepas 1jam30minit sy dah sedar balik.. alhamdulillahh skrang sy sihat2 je.. Dr pesan seeloknye rancang tuk hamil balik selepas 3kali period😊

5y ago

Harap kita dberikan rezeki lagi lps..apa2 terima kasih sis..semoga Allah permudahkan segala urusan sis..