Hilang berat bdan Dan selere makan

Hi mommy smua. Nk tye,mggu ke12 prgnant ade x rse xselere nk mkn wlopn lpar yg truk, klo mkn jgk akn kluo smula. Sy post covid sjk dri tu slere mkn drop truk, brt pn trun skg dh 40 kg sndri sblom ni 41.8.. ade x mknn tmbhn utk tambh brt bdan. Kdg tpkse mkn sbb pk bby. Nti lps mkn akn mntah smula..sriusly bdn pnat sgt klo mntah2, prut pn skit.. nk mngis je rse..

2 Balas

Dah tanya doc psl ni? klu buat cek up di KK, minta doc refer awk ke pegawai sains pemakanan ya. Kuatkan semangat.

2y ago

❣️

Sy turun dekat 3kg. bmi pn jd 18 dah. Sy dah week 13. tp lg teruk muntahnya. pernah tahan wad masok 8bag air