Angin

Sy dh pregnant 12 minggu 2 hari tp perut still berangin lg..x selesa..mkn pun sama x mkn lg la teruk...kalau dh masuk angin...mmg akan muntah apa yg mkn..bdn pun still lesu lg..siapa ada pengalaman mcm sy ni..bila semua ni akan berakhir ye...

1 Balas

Saya ada pengalaman perut berangin. Saya siap kena gastrik masa pregnant sebab tak makan dan tak rasa nak makan. Bila akan berakhir tu sebenarnya depend on orang. Setiap ibu mengandung tu berbeza pengalaman dia. Macam saya, Alhamdulillah on 2nd trimester nak masuk 3rd trimester, dah okay. Dah boleh makan dengan berselera. Saya suggest sis banyakkan minum susu panas. Isi perut. Takut kena gastrik. Lepas tu kalau tak lalu makan, makan je buah buahan. Asalkan perut tak di biarkan kosong. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

Mmg nurse jat kk pun ckp mkn atau minum yg agak suam sikit...sy tgh cuba buat skrg..tq kongsi info dgn sy..amin2..tq atas doa utk sy