Pisang kembung perut?

Mmg mkn pisang masa hamil lagi teruk kekembungan perut ke? Sy perasan byk kali klu mkn mesti angin lg teruk dari kebiasaan. Kadang sampai loya walaupun dh habis fasa loya muntah. X berani nk mkn tp pisang tp suka mkn pehtu mkn jugak. Pisang pun makin lama makin lebam so kne lah mkn cecepat. Ni bukan pisang beli tau. Mak bagi amik kat pokok.

3 Balas

Food intolerance setiap orang tak sama awak. Kalau awak rasa makan pisang buatkan awak jadi begitu, jadinya ya pisang tu intolerance untuk awak. Elakkan terus sepanjang pregnant. Nanti dah bersalin cuba semula.

10mo ago

ooh yeke.. begitu ya. Mungkin lah kut sy x sesuai mkn pisang masa preggy. tq for the info ya

Tak jugak dear. Mungkin perut awak tak kena dengan pisang. Boleh cuba buah lain

10mo ago

oh.. tulah mungkin sy je kut. tq ya

yee boleh jadi. cuba makan buah lain 😊