estimated due date (EDD)

Memang setiap kali scan, due date kita berubah2 ya? Setiap kali check di KKIA n appointment pakar di hospital, mesti edd saya berubah... kira tarikh last period masa mula2 nak buat appointment buka buku pink, tarikh 23/1/2020; tp bila buka buku pink, nurse tulis tarikh edd 25/1/2020, skrg tengok scan baby, edd saya jd 27/1/2020 ? Harap2 baby keluar betul2 nanti pada 02/02/20 sbb tarikh 1st anniversary ? mesti ada yg mcm saya kan?

1 Balas

Selalu berubah ni sebab doc tengok perkembangan baby. Dia ukur baby tu. Awal sebelum scan dia predict edd kita pastu scan tgk besar janin pulak dia tukar lagi. So ikut je doc tulis redd tu. Selalunya antara dekat2 tarikh tu la baby keluar. Tak awal mungkin lambat sikit mcm tu la. 😇