Selera mkn xde

Hi, sy dh 5 bln pregnant bby 1st xp slera mkn msh lgi xde, xblh nk mkn nasi, berat baby dlm perut je yg mmbntu naik, sy cuma bnyk minum i dn susu je. Klau pksa mkn nasi atau bnda2 berat lain nnti sy muntah. Sy risau bby xdpt zat dn nutrisi yg spttnya. Sblm pregnnt pn memg sy jnis ssh naik bb n kurg mkn, sy brgntg dgn vit gemok utk tmbh slera mkn xp sjk preggy xblh mkn vit gemok so memg hilang slera balik. Sjk preggy sy ad diabetes. Ad x yg alami hal mcm sy? Bby nnti kluar sehat elok x?

2 Balas

sama sis sy pun nak masuk 5 bulan stiap kali pergi appoinment mesti berat turun. sy terus terang je cakap tak lalu makan. doc ckp makan je apa yg lalu . entahla mggu dpn baru ade scan .harapnya okay la..tapi haritu ambil darah untuk cek thyroid normal .. alhamdulillah.. cuma mungkin hati hati sgt sbb gdm sangkut dri 9w .. kita doa baik2 je la kan..

Vitamin Gemok? Apa tu?

1mo ago

Vit tambah selera mkn ‘be perfect’ memg jadi klau yg bdn kurus nk bagi berisi xp preggy xblh mkn.