12week kurang mkn

hi nk tnya , sy preggy 12weeks .. normal ke bila preggy kurang sngt nk mkn apa² trmsuk lh nasi 🥺 sy lma dh hilang nikmat rasa kenyang sejak preggy , kurang sngt mkn nasi & kurang selera nk mkn ... dlm 1 hari 1kli jer mkn ... ada tak momies yg sma mcm tu??? sy risau klau berat bdan trun😔

1 Balas

Normal rasa tak selera. Tapi kena paksa makan jugak. Perut tak boleh angin nanti lagi rasa mual teruk. Kerapkan lagi makan tapi dalam kuantiti sikit. Tak perlu nasi tiap masa pun. Cuba selitkan buah ke sayur sekali untuk snacking. Minum susu atau yogurt. Makan mee atau pasta pulak. Roti dgn biskut pun boleh. Cuba jugak makan yee jangan tak makan lansung