pernah tipu doktor tak?

Sy dh 34weeks, brat naik mndadak, naik 4.5 kg dlm masa 2 minggu, sy tipu ckp cuma naik 1kg, lpstu takpnah ade kncing manis tp tiba2 ada, doktor sruh pg mcm2 checkup, kne amek bacaan kncing manis sendiri kt rumah tp sy tak amek pun, sy tipu kt buku pink tulis bacaan normal aje. Sy mcm takut ade ape2 effect lpas ni 😥

64 Balas

tak boleh mcm tu,nnt apa apa jdi kat baby awk yang menyesal,tak susah pon follow apa yang doc suruh,cuba rajinkan sikit diri tu untuk anak,kalau jadi apa apa kat awak dgn baby,siapa nak dipersalahkan,jdi rajinkan diri ye,jgn tipu

pelik2 je sis ni.. tak takut ke kalau infek pape kat anak tu... kita gdm kene kawal makan sis.. saya pon gdm dok ulang alik cucuk 4kali sehari... alhamdullilah anak saya baik2 je.. bia penat sket sis.. janji tak tipu nurse..

Dah tau takut pergi menipu tu buat apa? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Kalau jd pape dkt baby & awak kemudian hari, baru nak rasa menyesal ke? Doc suruh buat itu ini utk kebaikan diri sendiri jugak.

Bukan nak menakutkan tapi ada kejadiann kencing manis terlampau tinggi baby lemas dlm perut .terjadi pd kawan saya ..itu pun dia insulin dan etrapic ..apa lagi awak yg x tahu berapa bacaan sebenar .jgn main2 sian bby tu

Effect klu kncing manis.. Bkn pd ibu je tp baby juga akk effect cth ya baby maninggal dlm perut.. Klu lahir pun mybe baby akn de problem.. Bg sy xperlu menipu sekurng2nya klu awk de kncing manis dokter boleh ambil Tindak an awal

bahaya utk baby klu sis tipu maklumat sis... kna pkir sal baby... gdm ni bkn pkara main2.. mmg byk kna buat kesana sini tp bsusah2la uyk kshatan sis n baby..jgn pntgkan diri tp bahaya kat baby.. smoga sis n baby shat2

Dah menipu kenapa nak tanya ada effect apa2 ke tidak kat sini? Kenapa tak tanya doktor yang merawat anda? Perbuatan anda ni nanti menyusahkan diri sendiri dan membahayakan anak dalam kandungan.

Saya skrg ni selang sehari kne g klinik sbb berat naek ...kencing manis check x de ...walaupun pnt pagi2 kne g klinik tpi pikir keselamatan baby dlm perut ...pnt skrg x pe asalkn baby sht Dan selamat..

Tak baik mcm tu. Tak selesai jugak problem sis. Mcm saya naik jugak berat dlm sebulan 4kg lebih tapi alhamdulillah tak sangkut gdm & bacaan bp pun ok. Tapi kena cek bp 2hari sekali. Saya akur & cuba control mkn

Ermm. Dah 34mggu kan? Kalau awk jujur ngan doc. Mesti doc bg solution yg terbaik.. If kena cucuk insulin pun. Awk dah 34mggu..effect pada bby kalau awk menipu, Itu je.. Kesiankan la bby dalam perut tu..