Susu

Sy dh 34w 4d,, nak tny lah experience n tips dr mommy2 cemana nk tau kita ada susu ke tak. Sbb skrg sy ade rase denyut2 mcm masa first trimester dulu. Tapi sekejap je la. Then sy ada terbaca kalau dah trimester tiga ni akan ada liquid warna kekuningan keluar. Tp sy xde kluar pun.

2 Balas

Waktu sy liquid kuning tu keluar selepas bersalin. Hari ke2 begitu. Liquid kuning itu sangat2 berharga utk baby. Kerana ia adalah untuk menguatkan tubuh badan baby. Seperti immunisasi. N lama2 kuning itu akan hilang. Jadi putih. So sis selagi boleh bagi baby menyusu. Susukan ya. Semoga dipermudahkan

If ada query kan better check dgn dr sis. Sbb some peoples their body work differently. 🤗