Hai

Sy dah preggy 9week4day. Tapi badan sy takde rase ape2. Mase awal2 dpt tahu preggy sy selalu muntah2 loya2. Tapi ni benda tu semua jarang berlaku. Kadang2 ade je muntah2. Tapi dalam seminggu tu kadang2 2kali. Kekadang takde langsung. Normal ke?

10 Balas

Klu takde alahan tu kira Alhamdulillah lah..mcm saya baru2 ari tu 6w takde alahan seronok sgt sbb pregy sblum ni semua ada alahan..duk beria ria sgt takde alahan amik ko masuk mingu ke 7 rasakan alahan smp 4 bulan🤣

Bersyukur la bile xde alahan..tp klo xde alahan bkn brmakne awk leh mkn ape je dn buat ape sje..kne gk ikut pntang larang org mngndung ok..smoga bby besar dgn siht😊

Normal kalau tk de alahan sngt.. asalkn sis tk bleeding should be okay.. jaga kesihatan semua.. klu risau sis bole try scan utk tau perkembgn baby.. semoga sihat2 saja ya

5y ago

Kadang2 risau jugak😂 Inn Shaa Allah Amin. Terima kasih

normal je. me too. doc tnya xda mual morning sickness. sy ckp- nope . cuma lesu bila ptg dpt bantal x tolak🤣🤣

5y ago

Badan sy pun kadang2 ade rase lesu2. Kepala sentiase pening. Suami sy pelik kenaapa sy takde mabuk2😂

Hii nk tnya klau orng pregnant ni boleh tk mkn bubur orng baby akan besar dlm perut

Mujur la x de alahan..kalau x..tak tau la nak tahan camana nanti

sy prefer xde alahan sis.. susah nnt, nk mkn ape pn selera xde..

Normal je sis.. Sy pon, alhamdulillah tak ada alahan

Jgn pengaruh drama tv3.. Hehe

Normal