Nurse tukarkan from zincofer to obimin

Sy dah pergi kk minta tukar ubat. Nurse ada tanya hb berapa and hb sy cantik cumanya sy takleh telan zincofer. Jadinya nurse bagi obimin suruh cuba. At the same time nurse ada inform risau hb drop. Lah pula dah. Mcm mana ya mommies sekalian?

2 Balas

Sy makan zincofer selama 3 bulan n HB maintain 11. Doctor suruh ambik iberet + ferrous fumarate (pagi n petang) baru lah HB naik jd 11.9. Harini check up HB dah 12.5

1y ago

Faham. Tq ya sis