Kerap Minum Air Ber Ice

Hi... Sy Dah 35w, sy nk tny betul ke xboleh minum air ice mase pregnant? Lagi2 dah hujung2 ni... Sy sehari x kne air ice cm x puas.. my mil ckp nanti effect kat bby, pastu ade la makcik2 ckp nanti bby ade kerak kat kepale, nanti bby cepat sakit macam2 lah... Ade sape2 tau x pasal ni... Sebab sy mg xboleh xde ice... Boleh bad mood

15 Balas

Saya baru lps bersalin 10 hari. Emergency czer. Nasihat saya, nak dkt due lebih baik jgn ambil ais. Saya x ambil ais pun tiba2 kena batuk teruk. Ditakdirkan kena emergency czer sbb demam dlm lr, suhu naik mendadak samapi 39. Kemudian kena tahan di wad hampir seminggu sbb lps operation pun masih batuk. Doktor nak pantau takut ada infection ke paru2. Seksa nya batuk sambil ampu tempat bedah tu. Dgn nak menjaga baby di wad lagi. Jadi tak salah tahan nafsu sekejab utk minum ais tu. Ini berdasarkan pengalaman saya yang seberapa ni la 😢

4y ago

Ummm takot nye.... Sy minum ice dari awal pregnant lg... Ni dah hujung2 ingat nk stop tp Susah lak