Kerap Minum Air Ber Ice

Hi... Sy Dah 35w, sy nk tny betul ke xboleh minum air ice mase pregnant? Lagi2 dah hujung2 ni... Sy sehari x kne air ice cm x puas.. my mil ckp nanti effect kat bby, pastu ade la makcik2 ckp nanti bby ade kerak kat kepale, nanti bby cepat sakit macam2 lah... Ade sape2 tau x pasal ni... Sebab sy mg xboleh xde ice... Boleh bad mood

15 Balas

D nshtkan jgn kerap sgt..effect nti baby mudah selesema walau x jangkit dri sesiapa

Boleh je minum ais. Masa pregnant ni la nak minum puas2. Dah bersalin nanti dah kena pantang

Ais bila masuk dalam perut, terus cair sis 🤣 so tak logik lah ada effect pape bila minum ais

4y ago

Klau sy mg nk pk cm tu... Tp tu lah... Di Momok2 kn... Jadi Takut la

Minum je.. Xder msalah nye pon.. Msalah ms lpas bsalin ja tmbh2 dlm pntng 44ari 2😂

Think positive, minum jer dlm kuantiti sederhana, then lps bersalin stop ice,