Minuman Manis Dan Sejuk

Hai mommies.. Kndungan sy dh masuk 35w.. Akhir2 ni sy sering minum minuman manis dan sejuk.. Lemon ice tea, milo ais, orange ais, dan macam2.. Betulkah minum manis setiap hari boleh menyebabkab baby cepat besar? Sy x la minum manis sepanjang masa, tapi dlm sehari, mesti minum segelas air manis+sejuk.. Boleh kena kencing manis jugakah?

1 Balas

Ikut org jgk ni sis..sy hari2 mnum manis tp xpernah sgkut kencing manis walau sejarah keluarga mak sy kencing manis. ..

4y ago

Ooo yeke... Sy akan cuba kurangkan minum manis 😊