Habit pepak ice

Mommies, ada tak mommy yg suka pepak ice masa preggy? Before preggy takda pun habit ni. Tapi lately ni dah masuk 31weeks asyik nak pepak ice je. Ada effect tak kat baby?

4 Balas

sy hantu ais lebih2 time pregnen.. sgup beli ais semata nk mengunyah, tp ade nurse tk bg sbb boleh affect pd hb.. tp tk thulah , cuma yg sy perasan bila sy kunyah ais sy akan jdi tak bermaya.. tp kalau tak dpt mcm tk boleh

Pepak tu apa sis? Lain macam bunyi nya. Boleh kurangkan untuk elakkan kerosakan gigi. Sebab masa mengandung ni, nutrient badan banyak pergi dekat baby

sy jadi penggemar ais bila preggy. Mungkin sbb kita bawa org dalam perut jdi suhu badan kita panas. Bila dpt ais tu rasa puas, lega!

Pepak tu apa sis? Saya mmg hantu ais tak kira lah time pregnant ke tak. So far Alhamdulillah anak2 okay

7mo ago

Ohh takda masalah pun cumanya kalau selalu kunyah ais beri kerosakan pada gigi lah in the long run