Bole makan laksa tak

Sy dah 18 week rase2 bole mkn laksa yg jual dekat gerai d laksa tak sebab dye ade nenas. Maaf tanye sebb tak tau

19 Balas

Boleh mkn laksa dgn nenas tu sekali. Nenas bagus kot, high vit c, naikkan hb. Sy mkn nenas tiap2 mngu.. Kandungan kalau gugur bkn sebab nenas dik, byk lg faktor lain menyebabkan keguguran. Kenapa lah org kita ni asyik lah nak menyumpah nenas💆🏻‍♀️

Sy mkn je asam, nenas tolak tepi dbb nenas tu dia bukan rebus dlm kuah, just hiasan je, boleh request tak nak nenas..nak rasa pon segigit, lebih mmg tak berani..huhu.. InsyaAllah tak de pape tu..😊

Kalau xnak nenas... Request xnak nenas sis.... Mcm sy mmg xmakan nenas... Kalau g d laksa confirm ckp xnak nenas... Dorg okay je... Sbb xsemua laksa dorg da letak ingredients tu

Sy teringin sangat nak makan d laksa tu sebab memang favourite. Tak kisah ape laksa pun, tetap favourite. Tapi pikir kuah dia blend sekali dgn nenas, takut jugak nak makan 😅

4y ago

Haah same la. Haishh sbo jek la

Biasa nenas letak sbg hiasan kan? Ckp je jgn letak nenas. Masa first trimester sy ada mkn sbb semua x lalu. Tiba2 mintak laksa kat hubby. Dia bg mkn je sbb kesian

Depends on bdn org kot. Saya tak boleh makan laksa. Perut rase penuh angin je. Start la tak sedap bdn nak demam semua ada.. tp ada kwn saya makan. Ok jer.

saya makan laksa mase 10 weeks alhamdulillah okay je.. tp saya tak bole makan benda yg bersantan mase 1st trimestr mmg berangin jee perut..

Alahai sis nenas dia letak bukan sebiji pon . Bape potong la sgt . Asingkan or mintak la dia jgn letak nenas tu kalau tknk mkn .

tah la xpaham apa salah nenas.saya kandungan sebulan lebih da bantai mkn derian makan laksa makan semua x de ape pn..

Saya teringin mkn laksa jgk tp lps dpt mkn laksa angin perut tu masyaAllah. Xselesa sungguh. 🤣 #16week