takde selera makan.

Sy dah 14 weeks tp selera makan masih tak menentu. Kadang tu tak tau nk makan ape... susah nk cari makanan yg sy betol2 puas hati mkn... sy perlu mkn vitamin pape ke utk kekal kan nutrisi sebab risau kalau terusan takde selera makan nutrisi dlm badan kurang.

1 Balas

Pada awal trimester, pemakanan harus dijaga sebaik mgkin utk perkembangan janin dlm rahim. Don't skip folic acid and bykkan mkn buah2an serta sayuran kerana nutrisi yg trdapat dlm makanan yg kita makan akan diserap oleh baby dlm kandungan. Jgn mkn byk mknn masam spt buah mangga krna blh mnyebabkan kurang hb.