Normal ke dah trimster kedua tapi takde selera makan lagi? 😢

Ada yg geng dgn sy? Alahan teruk trimster pertama. Dah masuk 14 week ni tak ok lagi. selera makan pon takde. Dh paksa makan pon tak boleh nak masuk😩 berat turun 8kg tak naik naik 😣 taktahu dah nak makan ape. Nk makan obimin pon susah. Kadang 3,4 hari tak makan sbb takde selera langsung. Tak boleh nk paksa dh 🤧 #firstbaby #1stimemom #stress

5 Balas

Wow byknya turun berat sis. Sy turun 3kg dulu masa mual muntah start 5w. Start berkurang byk masa 14w. Itupun sy still underweight. Dulu sy try cari mknn yg sy rasa nk mkn & akn mkn serta mkn dulu ubat kurangkan muntah sebelum mkn. Sy x tahu mknn yg boleh buka selera. Lgpn selera kita kan lain2. Hrp sis jgn smp biar perut kosong. Fikir kesian dkt anak dlm rahim sis. Mkn sikit-sikit je buat masa skrg takpe janji mkn.

i feel u ... dulu mase sy 1st pregnant..alahan sy sampai 8bulan stgh..semua mkn xley masuk .asyik muntah je..ibaret kadang kadang seminggu xamik..skrg pregnant anak kedua..still sama..makn muntah..berat badan menurun..muntah dr pagi sampai ke malam..lesu .obimin xamik da 4hari..bila nk makan akn keluar balik..

saya pun takde selera makan but kene makan jugak 😭ttbe nak pitam tadi makan 2 suap je sejenis nak minum manis minum air mineral muntahhhhh

sy makan jugak sis even dpt 4 suap je. minum air rehat nnti smbung balik mknan sama atau mknan lain. kena try n error

Cuba minum jus oren sis. Jangan sampai perut kosong pulak ye kesian ke baby tu