Susah Hati 🥲

Sy da 3 bulan x dtg priod, ikutkan dlm apps ni sy da 9 weeks . tp scan td melalui bawah cuma nmpk kantung je. itu pun bru 5weeks6days. Sy pelik jugak. doktor ckp takut kandungan da keguguran. sy susah hati sngt, doktor ckp nk amik darah lbih accurate. Sblm ni mmg cek upt 4 kli smua positif terang. knp ye mcm ni, ade ibu2 yg berpengalaman sme x mcm sy?

2 Balas

First soalan, period jenis teratur ke? Cycle panjang atau normal tk lebih 30 hari? Sbb semua tu mempengaruhi usia kandungan. Lagi lagi irregular, tambah dgn cycle panjang, jadi usia kandungan tk boleh ikut kiraan LMP. Ikut la nasihat doktor utk check via darah dulu. Lepas tu cuba tunggu dlm 2-3 minggu utk repeat scan tgk ada perubahan dah size kantung.

2y ago

priod sy contoh dtg 20hb, bulan strusnya 16hb, dan bulan strusnya 14hb, priod jd awl 2 hri cm tu setiap bulan

sy pun cam tu. tp sabar na.. selagi x trun darah.. mksud bby ade tu

2y ago

semangat na dik... doa bebanyak.. tetap positif jgn byk pk.. okie